August måned betyder skolestart, for en lang række mennesker landet over. Efter en god sommerferie, skal man nu i gang med det hårde – og til tider trættende – skolearbejde. Måske er man startet et helt nyt sted, eller rykket op i ens nuværende institution. Uanset hvad der er tilfældet, skal man stadig indstille sig på nogle nye forhold. Et nyt år betyder nye og anderledes skoleudfordringer. Det er vigtigt at man gør de rette tiltag, for at man er sikret en hæderlig karakter, man selv kan være tilfreds med.

Det er i grunden ikke raketvidenskab at få gode karakterer. To af de vigtigste ting man skal være udstyret med, er et gåpåmod, og en vilje til at lære materialet. Det lyder enkelt, men kan rent faktisk være sværere end som så. Måske har man ikke fået sovet meget, eller har små problemer med koncentrationen. Dette bringer os til et af de første konkrete råd, for at få bedre karakterer.

En lang række studier har bevist, at jo mere udhvilet man er, desto nemmere er det at modtage viden. Derfor er det vigtigt at få sovet godt om natten. En god nats søvn giver en langt lettere morgen, og færre problemer med søvnighed i timerne.

Derudover skal man fordybe sig i sit hjemmearbejde. Det er for alvor her, at man kan hente rigtig meget, hvis man ønsker at øge ens eget niveau. Lektier og selvlæring har store positive indvirkninger, på ens præstationer i timerne. Det er noget læreren vil bemærke, og det giver dig viden du kan trække på til eksamen. Til slut er det også vigtigt at man er aktiv i timerne, og spørger til råds hvis man ønsker en uddybning, vedrørende et bestemt emne.

Med høje karakterer i folkeskolen og gymnasiet, åbner man op for flere muligheder fremadrettet. På Uddannelsesguiden kan du få hjælp til en lang række viden om ungdomsuddannelser, samt videregående uddannelser.