Det er en markant investering, når man tager ud for at købe en bil. Ud over køb af hus, så er det ofte et af de største køb man vil komme til at foretage sig. Det er mange tusinde kroner som man står med i hånden, og skal beslutte sig for hvad de skal bruges på. Inden man begiver sig ud for at lede efter en ny bil, er det en god ide at beslutte sig for en pris, som den i udgangspunktet ikke må overstige. På denne måde kan man fra starten også indregne omkostningerne ind i ens budget, og se om der er plads til mindre eller mere, inden for ens økonomiske rammer.

Det næste skridt bliver måske at man skal beslutte sig for, om det skal være en brugtvogn eller ny bil. Der er klare fordele ved begge valg. Det er selvfølgelig super rart med en helt ny bil, som endnu ikke er blevet kørt på landevejene endnu. Så er man sikker på at der heller ikke er nogle problemer, ud over dem som kan forekomme fra fabrikken af. En brugt bil er til gengæld langt billigere, og man kan derfor få en højere bilklasse for færre penge. Her kan der dog værre uforudsete problemer, og den kan have kørt langt.

Til slut gælder det selvfølgelig blot om at finde den rette bil, til en ordentlig pris. Her står man med mange valgmuligheder. De fleste vælger at tage ud og besøge en eller flere af de lokale bilforhandlere. Man kan også undersøge hvilke biler der er til salg på internettet – bl.a. på større bilhjemmesider såsom Bilbasen, hvor privatpersoner kan gå ind og sætte deres bil til salg. Som interesseret køber kan man sortere mellem mærke, model, brændstoftype og en række andre kriterier, for at finde frem til det man søger.