I sommerperioden bliver der afholdt en lang række festivaller. Nogle har været her i flere årtier. Andre er først lige blevet etableret, men har allerede skabt dem selv et stort navn. De mange fantastiske festivaller vi har, ligger spredt ud over hele landet. De største og bedste er ikke kun begrænset til ét geografisk område. Vil man gerne på en festival som ikke ligger i nærheden, er det dog ikke det store problem. Vi er trods alt et lille land, som er tæt forbundet af toge og veje.

Vi har mange store festivaller her i landet, som alle tilbyder noget unikt for festivalgængerne. Muligvis den største af dem alle, er Roskilde Festival. Folk fra hele verden kommer til den sjællandske by, for at være en del af festivalen. 100.000 billetter blev i 2015 solgt! Det svarer til at Roskilde Festival i den uge, var den fjerdestørste ”by” i Danmark. En tur på Roskilde festival vil man for evigt huske.

Andre store festivaller er den berømte Skanderborg Festival, som går under navnet Smukfest. Danmarks smukkeste festival er på mange måder unik, idet den ligger midt ude i en skov, og har en stemning som er helt fantastisk. Du går ikke rundt i en ildelugtende pløremark, derimod er smukfest faciliteterne vedligeholdte og rene. Den nye Tinderbox festival i Odense, blev kåret som havende det bedste musikprogram i 2015. Festivallen kom suverænt fra start, og har allerede etableret sig som et velkendt navn.

Dette er kun et fåtal af de mange festivaller, som årligt bliver afholdt rundt i landet. Der findes mange andre fantastiske festivaller, som er værd at tage et kig på. Mange events har også bestemte genrer de specialiserer sig i. Nogle spiller meget rap og hip-hop, andre har en masse rockkunstnere forbi, og nogle inviterer primært elektronisk musik dj’s. De store festivaller har typisk lidt af hvert. Den festival du vælger, skal være på baggrund af det, du vil have ud af turen. Læs lidt om de forskellige valgmuligheder, og se hvad der tiltaler dig mest.